Видинската Симфониета представя американска класическа и поп музика от 20 век в „Theatro-отсам канала“

08 Май 2024

На 21 юни от 19:00 часа сцената на „Theatro-отсам канала“ ще бъде домакин на едно изключително събитие, което обещава да бъде едно от музикалните събития на годината. Видинската Симфониета под диригентството на маестро Петър Димитров ще представи концерт, посветен на американска класическа и поп музика от 20-ти век.

Концертът ще бъде открит с изпълнение на „Рапсодия в синьо“ за пиано и оркестър от американската пианистка Миа Василев. Тази композиция, дело на Джордж Гершуин, е един от шедьоврите на американската музика, който прекрасно съчетава елементи на класическа музика с джаз и блуз. Изпълнението на Василев обещава да бъде завладяващо, тъй като тя е известна със своята страст и техническо майсторство.

Програмата ще продължи с песни на Джордж Гершуин, изпълнени от изключителната Русана Христова. Нейният талант да внася дълбочина и емоционален заряд в класическите американски песни ще допринесе за един незабравим вечер. Христова е известна със своето умение да превръща всяко изпълнение в истинско изживяване за публиката.

Завършекът на концерта ще бъде посветен на оркестрации от репертоара на известни поп певци на 20 век, включително Ела Фицджералд и Нат Кинг Кол, представени от дуета Ани и Джаред. Тяхното изпълнение ще внесе модерен привкус в концерта, свързвайки класическите и поп жанрове в едно съвременно музикално изживяване.

Този концерт представя уникална възможност за публиката да се наслади на съчетанието на американска класическа и поп музика, изпълнена от изключителни артисти. 

Програма Октомври


07

понеделник

19:30




23


Програма Ноември


20


Програма Декември


18