„Архангел Михаил“, ще усетите раздвоението между високата гражданска нравствст

04 Март 2024

В театралната постановкаено„Архангел Михаил“, ще усетите раздвоението между високата гражданска нравствст и не по-малките стойности на нейния художествения свят.

Голямото изкуство, онова, което остава непреходно и не спира да ни събира около себе си е това, което възпалява съвестта. Георги Марков е човекът, който години наред с текстовете си даваше гласност на неща трудни за осмисляне и невъзможни за изговаряне. Днес, 45 години след неговата смърт вдъхваме нов живот на думите, които убиха своя автор, но обезсмъртиха делото му.

 

Архангел Михаил“ е дебютната продукция на младите артисти от Театрално дружество „Конфликт“, които се връщат назад към незарасналите рани от времето на Студената война. Погледът към непримиримостта, вироглавието и разделението от миналото, долитащо в наши дни като плашещо ехо от забравени спомени.

 

Представяме ви необикновеното пътешествие на един полицай и един доктор в Червената гора.

Път, минаващ през редица перипетии и напомнящ за неизлечимите травми от непрочетените до край страници на историята. Въпросът дали можем да бъдем свободни хора или сме обречени да останем роби на идеология и догматични идеали – чужди и свои?

Програма Септември



22

неделя

19:30


25



28

събота

19:30


Програма Октомври


06

неделя

11:00


07

понеделник

19:30





23



Програма Ноември


13


20



Програма Декември


18