„Седемте стола“ на Драматичен театър-Ловеч, вдъхновен от безсмъртната класика на Иля Илф и Евгений Петров – „Дванадесетте стола“.

12 Април 2024

„Седемте стола“ на Драматичен театър-Ловеч, вдъхновен от безсмъртната класика на Иля Илф и Евгений Петров – „Дванадесетте стола“.

Този спектакъл обещава не само да развесели и размисли публиката, но и да я потопи в света на руската сатира, където хуморът и интригата се преплитат по най-увлекателния начин.

Историята ни пренася в началото на XX век, където се разгръща забавната и напрегната авантюра на Иполит Матвеевич Воробянинов и неговия неочакван спътник – Остап Сюлейман Берта Мария Бендер Бей, известен още като Великия комбинатор. След като Воробянинов научава от умиращата си баба за брилянтите, скрити в един от столовете на старата семейна къща, той се впуска в авантюра, за да ги открие, не подозирайки, че този път ще му промени живота.

Със специалното участие на актьорския състав, включващ проф. Пенко Господинов, Петко Венелинов, Боряна Бабанова Георги Грозев, Марина Георгиева, Павел Емилов, Явор Костов-Яша, спектакълът „Седемте стола“ обещава да бъде истинско визуално и емоционално преживяване.

Проф. Господинов, номиниран за наградата ИКАР 2024 за своето изпълнение на Воробянинов, добавя допълнителен блясък към тази продукция.

Зад кулисите, творческият екип, включващ драматизатора и режисьора Дамян Тенев, сценографа Радостина Тенева и композитора Георги Георгиев от група „Остава“, също заслужава специално внимание.

Техният принос превръща „Седемте стола“ в проект, който не само забавлява, но и кара зрителите да размислят, превръщайки вечерта в незабравимо театрално преживяване.

Освен това, уникалността на спектакъла се допълва от оригиналните костюми, изработени от учениците и преподавателите по специалностите „Сценичен костюм“ и „Моден дизайн“ от ПГО „Княгиня Мария Луиза“ в София, което добавя допълнителен слой към визуалното изживяване на публиката.

Проектът е реализиран с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и е част от „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти“, което подчертава значението на тази културна инициатива.

Пригответе се за една вечер, изпълнена със смях, интриги и изненади, където литературата и театърът се срещат, за да сътворят нещо наистина специално. „Седемте стола“ е спектакъл, който не трябва да се пропуска от всеки ценител на изкуството.

Програма Октомври


07

понеделник

19:30




23


Програма Ноември


20


Програма Декември


18