Хамелеонът“: Изследване на вътрешния свят и външната реалност чрез комедия

11 Април 2024

Представлението „Хамелеонът“, което е базирано на текстове от виртуозния писател Питър Шафър, ни предлага поглед върху взаимоотношенията между героите борейки се да намерят баланс между своите вътрешни конфликти и реалността на външния свят.

 

В тази комедия, което е изпъстрена със сатира, ние сме свидетели на герои, които са заловени в абсурдни ситуации и се опитват да намерят изход от тях. Те се движат в свят, който изглежда пълен с безсмислени препятствия, а понякога и смехотворни пародии върху човешкото поведение.

Главният герой, „хамелеонът“, е поставен в центъра на действието. Той се опитва да се справи с несигурността си и търси вътрешен мир, докато е принуден да се приспособи към една променлива реалност. Чрез него, публиката се запознава с вътрешните борби на човешката психе и с въпроса за идентичността.

 

Всички герои в пиесата са подложени на подобни трансформации и са изправени пред нестандартни избори. Те са показатели на хаоса и несигурността, които често съпътстват живота ни. Но въпреки това, те се опитват да намерят пътя си към хармония и смисъл.

Представлението на „Хамелеонът“ е продукт на сътрудничеството между „Артистичен Глас“ и „Артикус“. Това партньорство обогатява сцената и предоставя на зрителите нещо ново и вълнуващо. В „Театро отсам канала“ те ще бъдат погълнати от интригата и хумора на пиесата, която ще създаде неизгасим интерес и размисъл в тях.

 

Въпросът дали „Хамелеонът“ ще намери своето място е основен мотиватор за зрителите да следят развитието на сюжета. Той представлява не само търсене на самооткриване, но и стремежът към адаптация и преодоляване на житейските предизвикателства.

 

„Хамелеонът“ не е просто пиеса – той е прозорец към човешката душа, към нейните сложни механизми и непредвидими реакции. Той ни предлага не само моменти на смях, но и възможност за задълбочено самоанализиране и разбирателство към другите.

Така че, докато зрителите се потапят в света на „Хамелеонът“, те също така се предават на пътешествие, което може да им осигури нови перспективи и вдъхновение.

Режисьор – Александър Калинов

Сценография и костюми – Кристина Коп

Плакат – Марин Рангелов

Трейлър и снимки – Румен Русев

Участват – Георги Краев, Райя Андреева/Диа Мантова , Иво Йончев

—-

Представлението е в сътрудничество между Сдружение „Артикус“ и Сдружение „Артистичен глас“

—-

Програма Септември



22

неделя

19:30


25



28

събота

19:30


Програма Октомври


06

неделя

11:00


07

понеделник

19:30





23



Програма Ноември


13


20



Програма Декември


18